Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

de Merisor in Prajituri, 28 Mar 2014 | 17549 vizualizari

 

Am facut aceasta placinta pentru mama mea care tine tot postul si merita ceva bun.
Este foarte aromata si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 250 ml ulei
  • 250 ml apa minerala
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic garant pentru aluaturi dospite
  • 800 gr faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 800 gr mere razuite
  • 400 gr dulceata de gutui
  • 2 linguri gris
  • 1 lingurita scortisoara
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post:

Pentru aluat, mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina.

Va iesi un aluat cam sfaramicios si nu prea tare.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care il impartim in doua, o parte mai mare, pe care o vom intinde in tava si una mai mica, pe care o vom intinde deasupra umpluturii.

Pentru umplutura, dam merele pe razatoare si le vom cali putin pe foc pana isi schimba culoarea si se formeaza sirop, apoi stingem focul si adaugam grisul si scortisoara.

Lasam merele sa se raceasca apoi le vom amesteca cu dulceata de gutui.

Intindem prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 30/40 cm), asezam peste ea, uniform, compozitia cu mere si gutui, apoi intindem deasupra cealalta foaie de aluat.

Dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade pana se rumeneste frumos.

Portionam placinta cand se raceste si o pudram cu zahar.

Spor si pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul nu trebuie sa fie prea tare ca va fi greu de intins.

2

Garantul pentru aluaturi dospite se poate inlocui cu un plic de drojdie uscata + putin bicarbonat de sodiu, sau cu un plic de praf de copt + putin bicarbonat de sodiu(un varf de lingurita).

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere